Lago Magiorre, de laatste dagen
Door: Harry en Jo
12 Juni 2009 | Italië, Rome
Bij het schrijven van dit verslag gaan we onze laatste dag in Italie in voor we morgen (vrijdag) weer naar huis vertrekken.
We zitten in een lieftallige houten chalet (je kan het ook een schuilhut noemen) op camping Trelago in het plaatsje Ghirla aan het meer van Ghirla vlak bij Lago Maggiore.
De camping is zeeeer basic, dus zeker geen internet aanwezig. Straks gaan we een bezoek brengen aan Lugano (ZW). Daar zitten we ook vlak bij en proberen jullie bij een internet café op de hoogte te houden van onze laatste activiteiten. De meet and greet met Ton en Mariska moet nog plaatsvinden. Wat er is misgegaan weten we pas later op de dag als zij (vandaag) arriveren (ipv dinsdag)
Gisteren zijn we na een romantische nacht in onze blokhut met donder en bliksem (het sneeuwde aan de Zwitserse kant en als je wakker word is het weer zonnig en 25*) naar Lago Magiorre gegaan.
(Jo: het onweer was zo heftig dat ik niet naar het toilet durfde, komt dat omdat ik 40 jaar word ... word je dan een bange poeperd? Uiteindellijk zonder paraplu op advies van Harry toch maar naar het toilet gerend, zeiknat weer terug.... ja erg romantisch allemaal)
Lago Maiggoire is een mooi meer, smaller dan het Garda meer, je kunt steeds de overkant zien. Diverse plaatsjes waaronder Luino bezocht wat een mooie plaats is met een geweldige markt. Uiteraard een klein souveniertje gekocht voor iemand die er wel is maar nog niet kan zien. Op de foto met Spike verklappen we al wat het is. Aan de rand van het meer een lekkere Lasagna en Tonijnsalada gegeten (wie had wat???)
Na een klein tourtje weer terug op de camping. Ff lekker zonnen bij onze hut. De bar, annex kantine, is vlak bij dus we zetten zelf geen koffie meer maar halen de cappucino gewoon even op.
Bij de PV (Persoonlijke Verzorging) raakte Jo nog ff in de stress want tijdens het inzepen onder de douche was de tijd verlopen en het tweede reserve muntje (Ja, zo gaat dat hier) werkte niet.
Jo: Harry zegt het nog netjes, ik was echt pissig, ik had eerst een tijdje in het nieuwe wasgelegenheid gestaan toen mij duidelijk werd gemaakt dat hier geen warm water was, inmiddels met bevroren enkels terug naar de hut. Harry lief vier muntjes gehaald en ik terug naar het oude wasblok. Dat zag er spannend uit dus ik bereidde me goed voor.... alles uit shampoo op scherp... Stond ie eerst te heet dus eerst stellen en dan eindelijk inzepen......stopt het kreng. Okay nieuw muntje, nee.... helaas die werkte niet meer. Jootje in der korte natte broekie en een handdoek iets wat geemotioneerd naar de hut voor de andere muntjes....De lekkere cappuncino heeft me weer op aarde gebracht!
Na een reddingsoperatie zijn we in het dorpje lekker "buitenlands" gaan eten (op de camping bestaat het restaurant uit 6 magnetrons en 3 keuze diepvriesmaaltijden) bij de Griek om alvast mee te kunnen praten over Frank en Rob hun zomervakantie naar Corfu. Ja, jongens uiteraard namen we giros met tjaziekie.
Terug gekomen afgesloten met een biertje aan de bar en een potje tafelvoetbal waar ik "te hard schoot", dus niet leuk was. (Jo: Roan, als we terug zijn wil jij Harry dan een keer inmaken..... jij kunt dat vast heel goed! Hij heeft mij helemaal weggespeeld en schoot heeeeeel hard....dus in Muiden mag jij Harry helemaal afmaken.....)
Morgen rijden we terug en hopen in de loop van vrijdag aan te komen. Dan het laatste afsluitende verhaal.
Marc, we reageren nog op je verzoekje over La Campanne maar jullie krijgen daar geen spijt van. Dat is zeker.
Door, we konden niet naar Orta, dat lag even te ver.
Lieve familie en vrienden, oat moan!!!
Door, we konden niet naar Orta, dat lag even te ver.
Lieve familie en vrienden, oat moan!!!
12 Juni 2009 - 19:55
Pier:
Bijna goed,het is oan't moarn,een goede reis gewenst naar huis. -
13 Juni 2009 - 06:56
Jenne En Mart:
Fijn dat jullie er weer zijn en genoten hebben!
Jenne en Mart -
13 Juni 2009 - 08:17
Gea:
Lieve buurtjes,
Allereerst VAN HARTE WELKOM THUIS!!
Wat een avonturen allemaal, vooral dat doucheverhaal van Jo. Heb dat ook eens meegemaakt, is echt erg.
Heb gesmuld van jullie verhalen en de bijbehorende foto's.
En die van Spike, wat een WERELDHOND, zoals ie daar staat bij het water en op de veerboot. Nu maar gewoon een rondje Stadlanderweg, heel gewoon terwijl ie zoveel gezien heeft.
Tja, terwijl jullie zaten te chillen, liepen wij hier te rillen. Vooral de ochtenden zijn koud. Dat zal wel even wennen zijn na al dat mooie warme weer.
Nou, ik zou zeggen, geniet maar van de tuin en tot het volgende reisje maar weer.
Hart. groet van Gea -
02 Augustus 2009 - 13:32
Dianne Oostendorp:
ik wil ook een romantische nacht beleven in de blokhut hoe kan ik deze huren
e-mail
d.oostendorp7@upcmail.nl