Laatste dag Elba - camping impressie - Reisverslag uit Rome, Italië van Jo Hendirks - WaarBenJij.nu Laatste dag Elba - camping impressie - Reisverslag uit Rome, Italië van Jo Hendirks - WaarBenJij.nu

Laatste dag Elba - camping impressie

Door: Harry en Jo

Blijf op de hoogte en volg Jo

08 Juni 2009 | Italië, Rome

Vandaag, de laatste hele dag op Elba stond in het teken van chillen op de camping (na die overleveringstocht van gisteren) bij het zwembad en het kopen (althans) het zoeken naar enkele souveniertjes voor onze lievertjes. Nou, beste mensen, dat is en blijft een drama, zeker als je kinderen wat ouder zijn. Wat is dan nog leuk? Een bordje of shirtje van Elba, een vuurtoren, een anker of een T-shirt met de tekst: Ïk bespaar water, I drink beer". Tsja, voor wie neem je nou zoiets mee? Eerlijk gezegd, ben er nog niet uit, temeer dat naast mij tijdens het drinken van een cappucino, een meneer onwel werd en afgevoerd werd met een ambulance.
Dus lieve kinderen en aanverwanten, hebben jullie nog een laatste wens (klinkt ook raar, maar weet wat ik bedoel) laat het weten. Lago Magiore is de laatste kans.
Dan tenslotte de camping. Even tussendoor, vanavond gaan we eten, net buiten de camping waar we gisteren ook gegeten hebben, alleen hadden we (echt waar) geld tekort. Dus mijn aanbod gisteren was van, "Take €50 and the dog!", hoefde gelukkig (Jo) niet. Vanavond de rest betalen en dan nemen we gelijk maar weer wat lekkers . Wat? Dan zeggen we niet.
In ieder geval het is een heerlijke camping. Zie de foto's. Gelijk aan het mooie strand van de plaats Marina di Campo waar je zo via het strand of de weg buitenom naar toe kan lopen. De camping zelf is zeer netjes onderhouden met mooie paden en beplantingen etc. Een mooi zwembad, plaza, annimatie (op z'n Italiaans/Duits dat wel) en vriendelijke mensen. Bescheiden winkel waar wel van alles te krijgen is en bar met croissantje en krant te koop. Het restaurant ziet er redelijk uit doch wij vonden de pizza niet lekker. Daardoor zijn we buiten de camping gaan eten wat gemakkelijk kan omdat je zo naar diverse restaurants kan wandelen. Elba zelf, zeker voor een paar dagen is top. Mooie strandjes, leuke plaatsjes, vriendelijke mensen en prachtige uitzichten en wegen daar om heen. Ik zou zeggen: Tent of camper neerzetten, of iets huren, bijvoorbeeld op de camping, en met je fiets, of motor of brommer huren er op uit. Tot gauw vanuit Lago Magiore en groeten van Jooootje.

• 08 Juni 2009 - 17:35

Jenne En Mart:

We worden jaloers!

Dat jullie een geweldige vakantien hebben staat buiten kijf!

groetjes

Jenne/Mart

• 08 Juni 2009 - 18:48

Jolanda:

Hoi Har en Jo,
    ik ben in gedachten weer terug op dat mooie Elba, die wij alleen op de fiets gezien hebben. Puffend en hijgend en kijkend naar al die Harry's en Jolanda's die lekker aan het chillen zijn.
    Je hebt wel wat gemist Jo, m'n verjaardagsfeestje was heel leuk. We hebben bij het Zaanse bakkertje allemaal een eigen taart gemaakt. Die van mij is voor Anous die volgende week jarig is. Maar hij schijnt heerlijk te zijn. Bewaar wel een stukje voor je(jullie). Nou, nog heel veel plezier met z'n drie-en. Liefs, Jo

• 08 Juni 2009 - 18:48

Stefanie:

Mooie kleuren roze :D !

Leuke foto's hoor, ziet er vertrouwd uit het hele tafereeltje. De handige wijnglashouder voor om de nek gaat zeker mee naar huis he :D schot in de roos ;)

Have fun nog en tot volgende week!

• 09 Juni 2009 - 10:51

Doortje :

Prachtig, prachtig, allemaal! Goede reis terug naar "boven" en de terrasjes aan het Lago Maggiore zijn ook niet te versmaden (wel veel Duitsers daar, maar die zoeken juist altijd de mooie plekken)!
    xxx