Een paar dagen Umbrie - Reisverslag uit Bibbona, Italië van Jo Hendirks - WaarBenJij.nu Een paar dagen Umbrie - Reisverslag uit Bibbona, Italië van Jo Hendirks - WaarBenJij.nu

Een paar dagen Umbrie

Door: Harry

Blijf op de hoogte en volg Jo

02 Juni 2009 | Italië, Bibbona

Afgelopen zaterdag zijn we naar Spoleto gereden voor het doen van de "grote" boodschappen en vielen daar met onze neus in de boter. Die dag begon het vier dagen durende festival Vini nel Mondo (www.vininelmondo.org) ofwel een grote vier dagen durende wijnproeferij (met ook de nodige lekkere hapjes). In Zaandam zou dit waarschijnlijk de "bokketocht voor wijndrinkers" heten. Wij hebben ons ingeschreven en voor we het wisten liepen we met een handig tasje om de nek met daarin een mooi groot wijnglas. (ja, voor jullie verder gaan, Jo bood zelf aan terug te rijden, lief hé!!!) De foto's spreken verder voor zich. Het was erg leuk om zo gelijk de oude binnenstad van Spoleto te leren kennen. Gelukkig was het deze dag verder top weer want later in de avond begon het te plensen. Ik had toch Leonardo niet aan moeten spreken.
Vanwege het weer hebben we zondag maar de door de ANWB aanbevolen autoroute door het mooie (hoge) gebergte gereden van het natuurpark de Monti Sibilini waar we eigenlijk midden in zitten. Erg steil allemaal dus die vlaktes die jullie op de fotos zien waren mij beter op het lijf geschreven. Het was ff te link om met dit weer in die bergen te gaan wandelen, daar waar we voor gekomen waren. Tja, en een golfbaan was al helemaal niet in deze omgeving. Kon trouwens ook niet met dit weer. Wel hebben we tussendoor de site ff bij kunnen werken in een internet boekhandel in het plaatje Norsia tijdens de route. Een leuke plaats, met een oude ommuurde binnenstad. Lucca in het klein met veel streekwinkeltjes. Lekker gelunched in een herbergachtig restaurantje de Cantina de Norcia Fortunae Dea, Via Dante 25, dus ben je in de buurt. . . . .
Vandaag, op het moment van schrijven, 2e Pinkterdag, een suffe campingdag. Hebben onze reis deel omgeboekt en gaan morgen op dinsdag nog twee dagen aan de kust genieten op een camping bij Cecina in de buurt, voor we op donderdag naar Elba afreizen. Dit verhaal lezen jullie als we in Cecina zijn dus tot laterzzzzz.

Goed om te horen dat Pa naar de kerk is geweest. Ben z'n sms ontvangen en Door we gaan je camping bekijken. We zitten nu net op Le Capanne en het ziet er top uit. Ligt het op Elba Door??

• 03 Juni 2009 - 06:04

Andre:

ziet er goed uit al die wijntjes, vooral die boom waar ze aan groeien, groetjes