Help Leonardo. . . make rain for us.
Door: Harry
26 Mei 2009 | Italië, Firenze
Grapje natuurlijk want we komen voor de zon. En wij Nederlanders klagen natuurlijk nooit. Trouwens je hebt natuurlijk ook positief klagen, want in Tirool hadden we het al heerlijk qua temperatuur, maar Toscane doet er nog een schepje bovenop met al reeds 6 wolkenloze dagen boven de 30* in de schaduw. Dat is toch ff wennen voor deze Hollanders. Zoals gisteren na een (in)ontspannend rondje golf heb je toch het gevoel van een Formule 1 coureur, namelijk dat je zo'n 5 liter vocht bent verloren onderweg, en inderdaad meneer Boorsma, dat moet je allemaal weer goedmaken met . . . .
Zonder gekheid even deze dagen weer bijkletsen waarbij allereerst bedankt voor de reacties. (ook Rob en Frank je mag terug reageren en ik hoor nog niets van onze Gea: weet ze het adres al???)
Afgelopen zaterdag zijn we, na de update van deze site, nog even lekker bij het zwembad gaan zitten en de bekende cappucino genomen. Daarna zijn we het het camping treintje naar Norcenni Village gereden om de custom cars te bewonderen. Zie de foto's. Voor de niet kenners onder jullie. De camping bestaat eigenlijk uit twee delen Girasole en Norcenni. Dat laatste is het nieuwe en bovenliggende gedeelte. Om op dit soort hete dagen niet half dood daar aan te komen (het loopt heuvelachtig omhoog) is het slim om het treintje te nemen. Avond afgesloten met een heerlijke pizza. Terwijl we hierna Spike uitlieten werden we extra verlicht door de vuurvliegjes.... echt een mooi gezicht.
De volgende dag, zondag, zijn we er vroeg uit gegaan en hebben met de auto een deel van de route de Chianti gereden. Ik hoef niet uit te leggen wat het onderwerp van deze trip was. De wijnproeverijtjes hebben we gelet op het tijdstip niet gedaan. Dit bewaarde ik voor later aan de bar om samen met vele andere liefhebbers op een groot scherm het Formule 1 te volgen (en daarna ook nog even de Giro) onder het genot van een echte Chianti. Jo heeft zich bij de tent met haar derde goede boek vermaakt en Spike zocht zijn verkoeling onder de Nissan. 's Avonds de restjes van de zelfgemaakte macaroni van vrijdag opgegeten. Ook lekker hoor.
Gisteren stond op het programma een bezoek aan Il Museo Leonardiano di Vinci in Vinci gecombineerd met een dagdeel golfen op de Montelupo golf club (www.golfmontelupo.it) wat daar vlakbij ligt.
Bij deze club heb ik zelf jaren geleden ook al eens gespeeld en je ziet iets ontstaan uit een boerenland tot een heuse golfclub. Erg leuk om te volgen. De fairways ligger er fantastisch bij en de green zijn net biljartlakens. Zeker op maandag kan je zo de baan op. Geen moeilijke holes en dan ga je dan overmoedig doen? Juist, toch risico's nemen waardoor ik nu 4 ballen kwijt ben! Ondanks de eenvoudige moeilijkheidsgraad is het met deze temperaturen wel afzien in het open veld. Na een afkoeling zijn we naar Vinci gereden en hebben weer wat mogen zien van deze veelzijdige man, kunstenaar en wetenschapper.
Jammer dat we alleen de grote 1 op 1 formaat afbeeldingen niet konden vinden. Zijn we er ooit eerder met de kids en met Jan en Elly geweest. Weten jullie waar dat nog was of hebben we niet goed gekeken?
Enfin, voldaan terug naar de camping en daar lekker in het restaurant bij de enorme open haard gegeten. Was toen al 19.30 uur maar de temparatuur bleef heerlijk.
Vanmorgen, het is dinsdag naar de markt geweest in onze plaats waar we zitten en daar iets van het varken gegeten. Jo heeft er een fotootje van gemaakt. Verder nog wat foto's en we proberen iedereen te volgen in Hollanda. Steef groeit steeds groter en haar studie loopt op z'n einde. Rob nog ff één examen, voor de compensatiepunten. Hij zoekt nog vakantiewerk dus als iemand wat weet?? Frank gaat z'n gangetje!
Vriend Bruno, sorry ik dacht de 26ste maar je was de 16de jarig. Dus van harte en. . . geniet van je rolhockey event. Reageer maar ff terug met de internet site. Kan iedereen het ook een beetje volgen. (of is het ook al achter de rug realiseer ik mij net).
Vanavond bbq-en en dan morgen de grote wedstrijd, we hebben GB buren en er lopen wel wat hooligans rond maar niet zoveel als normaal, toch pittig die kredietcrisis...
Hetgeen Jootje er niet van gaat weerhouden haar Barca shirt aan te doen!
Ciao Harry :)
Arnoldus:
Ik ben jaloers!!!!! -
27 Mei 2009 - 07:16
Stefanie:
Hahaha leuke foto's! Wat is Italie toch mooi he...
Ik zie pa al helemaal huppelen in het water :) en wat een riante plek hebben jullie met de tent wow! Wat pa het meest gebruikt van al die flesjes/glaasjes is de wijn, water en zijn zonnebrand!! Heb ik het goed?
Hier alles goed. Begin nu te leren voor eind juni en dan is het afgelopen.
Oja we hadden laatst stroomuitval 's avonds dus wij belden na een tijdje naar Parteon en tot welke spoeddienst werden we doorverbonden? Juist, de Weer 1 ! Hahahha heel toevallig.
Nou kusjesss -
27 Mei 2009 - 13:57
Ma/ Pa /Amsterdam:
Lieve Jo , beste Har.
Ik snap best dat je ,na mijn opmerking vorig be-
richt, je uiterste best doet om iets leuks terug
te mailen. Met jullie temperatuur zal dat waarschijnlijk niet luk-
ken.Ook niet door mij zo'n oude auto aan te smeren. Toch nog even een
positief bericht voor jullie beiden Je kunt wel
zeggen HEEL POSITIEF !!!
Jullie vakantie geld is
gestort ! Een uitdaging
voor jullie: Om snel weer
in rood te komen. Of zijn
jullie er nu nog niet uit ?
Jolanda even een vraag :
Ik las dat Harry in een overmoedige buit al vier
ballen kwijt is. Hoeveel
heeft hij er nu nog over ? Alles meetellen.
Inderdaad de Giro heeft
zijn Koninginnerit nu gehad.
Die nederlandse rus doet
het niet onaardig.Zo straks eerst even de Giro
bekijken en daarna heb ik het bier koud staan en
ga mijn vakantiegeld ook
verbrassen ijdens de wedstrijd Even nog een
verzoek : Hou op over dat
weer bij jullie ,dat kunnen wij hier ook wel volgen ! Toevallig krijgen wij met de Pinksteren ook mooi weer.
Ciao van ons beiden voor
jullie drieén. -
27 Mei 2009 - 18:55
Shirley:
Ziet er allemaal top uit!
Ik las dat julie mooi weer hebben, das voor jullie heel fijn. Dan is het ook leuk om te horen (voor jullie) dat het hier nat, guur en stormachtig is!
Ik heb afgelopen zondag, ja echt zondag, een examen gedaan en behaald dus ben weer helemaal happy.
Nog een hele fijne vakantie!! Hoop dat jullie mooi weer blijven houden.
Groetjes -
28 Mei 2009 - 06:33
Jenne En Mart:
Hoi,
dat klinkt beter dan vorig jaar,het weer is toch wel erg meegenomen, we zijn jaloers en krijgen er zelf ook zin in doeiiii -
28 Mei 2009 - 08:44
Moreno:
Messiiiiiiiiiii
Barca ole ole
Finale 2010 : Barca- Bayern
Pep v.s van Gaal
kijk er nu al naar uit :)